رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی:
۹۰ هزار متر مربع فرش دستباف در خراسان جنوبی تولید شد
بیرجند-رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: طی ۶ ماهه سال جاری ۹۰ هزار متر مربع فرش دستباف در خراسان جنوبی تولید شده است.
محمد حسن کامیابی مسک در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: در نیمه نخست سال جاری ۹۰ هزار متر مربع فرش دستباف به ارزش تقریبی سه میلیارد تومان در خراسان جنوبی بافته شده است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی بیان کرد: این میزان فرش توسط ۵۰ هزار بافنده خراسان جنوبی تولید شده است.
کامیابی مسک با اشاره به اینکه این آمار نسبت به نیمه نخست سال گذشته تفاوت خاصی نداشته است، ادامه داد: این میزان فرش دستباف در نقش های ریز ماهی خشتی، نائینی و در سایز و اندازه های مختلف بافته شده است.
هدف از تولید فرش در خراسان جنوبی صادرات است
وی ادامه داد: عمده فرش تولیدی در خراسان جنوبی با هدف صادرات تولید می شود و از این جهت بیشتر به استان تهران ارسال و در آنجا یا صادر شده و یا در انبار تجار قرار می گیرد.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی درباره موضوع واسطه گری در فروش فرش دستباف نیز گفت: این واسطه ها عمدتا فروشندگانی هستند که به صورت تحصصی در حوزه فرش فعالیت می کنند.
کامیابی مسک با تأکید بر اینکه بدون وجود این واسطه ها بافندگان برای فروش نیز با مشکلاتی رو به رو خواهند شد، ادامه داد: فروش فرش به واسطه ظرافت هایی که دارد یک کار تخصصی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه برخی از بافندگان فرش دستباف در فضای مجازی اقدام به فروش فرش خود می کنند، گفت: امکان حضور بافندگان خراسان جنوبی در نمایشگاه های مختلف مرتبط برای بازاریابی وجود دارد.
هزینه های تاجر را مد نظر داشته باشیم
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: برخی تنها به سود ناشی از صادرات فرش نگاه می کنند در حالی که تاجر فرش نیز هزینه هایی چون هزینه گمرک و باربری و ... را دارد.
کامیابی مشک با تأکید بر اینکه بی شک باید صادرات برای تاجر سودآوری نیز داشته باشد، اظهار کرد: در حال حاضر شرایط در حوزه صادرات فرش به گونه ای است که بافنده و خریدار و صادر کننده رضایت کافی ندارند.
وی بیان کرد: اگر فرشی به صورت قاچاق از مرزها خارج می شود ما آماری از آن نداریم ولی آمار رسمی گمرک از صادرات فرش موجود است.